Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hall of Fame finalist: Kurt Warner

Kurt Warner zou 31 januari -in het eerste verkiesbare jaar- zomaar de Hall of Fame kunnen bereiken. De quarterback is door de voorlaatste selectieronde gekomen en maakt deel uit van de 18 finalisten van dit jaar. Hij zou de eerste oud-speler van de Amsterdam Admirals zijn die met een buste in het American Football Walhalla komt te staan.

De uitverkiezing komt in de week, waarin Warner in de media liet optekenen dat hij dit jaar een comeback had gemaakt als de Arizona Cardinals hem hadden benaderd. Naar eigen zeggen is hij nog in goede conditie en had hij de geplaagde quarterback-positie in het team kunnen versterken. ‘Gelovige Kurt’ speelde in drie Super Bowls, won er eentje, werd twee keer tot league MVP uitgeroepen en gooide diverse records uit de boeken. Zijn concurrenten in de categorie ‘modern-day finalists’ zijn Morten Andersen (K), Jerome Bettis (RB), Tim Brown (WR), Don Coryell (coach), Terrell Davis (RB), Tony Dungy (coach), Kevin Greene (LB/DE), Charles Haley (LB/DE), Marvin Harrison (WR), Jimmy Johnson (coach), John Lynch (S), Orlando Pace (T), Will Shields (G) en Junior Seau (LB).

De ‘Greatest Show on Turf’ waarmee Kurt Warner in 1999 de Super Bowl was overigens bijna met vier spelers vertegenwoordigd. Receivers Isaac Bruce en Torry Holt vielen af in de laatste schifting en bleef het bij de vertegenwoordiging van Warner en Pace.

‘Good Guy’ als voordeel?
De oud-speler van de Amsterdam Admirals lijkt zeker kanshebber. De vraag is alleen of de drie seizoenen (verdeeld over de Giants en de Cardinals) waarbij hij tijdelijk op de bank werd gezet, hem de das omdoen om verkozen te worden in zijn debuutjaar. Hij heeft voor de jury natuurlijk zeker het voordeel van ‘good guy’, getuige dat hij al eerder de Walter Payton Man of the Year award won.

Seau (die in 2012 zelfmoord pleegde), Shields en Harrison zijn uit het rijtje spelers andere grote kanshebbers. Het drietal grossierde van alle finalisten in de meeste Pro Bowl verkiezingen; een indicatie van hun dominantie over hun gehele carrière. Waar bijvoorbeeld Haley meer opvalt door zijn vijf Super Bowl ringen dan door zijn hoogwaardige individuele resultaten.

Wie denk jij dat er zeker verkozen gaat worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *