Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Aanklacht tegen Hardy verworpen, NFL in dubio

De aanklacht van huiselijk geweld tegen defensive end Greg Hardy (Carolina Panthers) is vandaag door de rechter verworpen. Zijn ex-vriendin, die hem had aangeklacht, kwam niet opdagen. De NFL weet nu echter niet meer of hij alsnog zes wedstrijden schorsing moet krijgen.

Toen Greg Hardy vorig jaar werd aangeklaagd, plaatsten de Panthers hem na één wedstrijd op de lijst ‘inactieve spelers’. Net nadat hij via de franchise tag 13,1 miljoen dollar had opgestreken in Charlotte. De maatschappelijke druk was te groot voor de organisatie nadat runningback Ray Rice voor huiselijk geweld geschorst werd.

Volgens de nieuwe ‘code of conduct’ in de NFL wordt een speler die schuldig wordt bevonden aan huiselijk geweld automatisch zes wedstrijden geschorst. Het perscommuniqué van de rechtbank luidde dat de aanklacht werd verworpen omdat de rechter ter ore was gekomen dat Greg Hardy en zijn ex er onderling waren uitgekomen. Dit duidt op ‘schikking’ en een ‘schikking’ lijkt meestal een schuldbekentenis. Een schuld zou zes wedstrijden schorsing moeten zijn… De NFL weet echter wat ze nu met Greg Hardy moeten. Ze zeggen eerst de zaak beter te moeten bestuderen.

Ondertussen heeft Greg Hardy al aangegeven niet terug te willen keren naar de Carolina Panthers. En de organisatie zal voor hem de franchise tag niet meer gebruiken. Welk team durft het aan deze speler te contracteren die in vier seizoen (2014 niet meegerekend) 200 tackles en 33 sacks noteerde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *