Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verwachtingen stijgen voor Raiders in 2015

De afgelopen jaren waren de Oakland Raiders niet bepaald onderdeel van de elite van de NFL. Sterker nog, meer dan eens zaten ze in het eerste uur van de NFL Draft. Toch lijken de verwachtingen rond de ploeg steeds verder toe te nemen richting 2015.

Laten we beginnen met de Draft van 2014. De eerste twee picks van Oakland waren raak: linebacker Khalil Mack had een prima rookie season en hoewel quarterback Derek Carr lang niet altijd overtuigde zijn de meningen over hem eenduidig: hij is de quarterback van de Raiders voor de toekomst. Het zijn twee hoekstenen voor een franchise die dolende was de afgelopen jaren.

In de defensie van de Raiders loopt ene Charles Woodson rond. Met zijn 37 jaar is hij ngo steeds van onschatbare waarde voor de Raiders, die hem daarom ook voor volgend jaar op de payroll hebben laten zetten. Dat Woodson daarmee akkoord ging heeft volgens hem een reden: hij gelooft in de Raiders. Sterker nog: hij denkt dat ze de playoffs kunnen halen. En dat is lang geleden, maar Woodson legt uit: “Het is lang geleden sinds dit team succes heeft geproefd. Voor mij zou het geweldig zijn als we volgend jaar in de playoffs komen en wat reuring kunnen maken als we er zijn. Ik wil daarbij zijn als het gebeurt dus ik hoop dat het lukt.”

De coaching staff van Oakland heeft een flinke reorganisatie gehad. Jack Del Rio is de nieuwe headcoach, Bill Musgrave de nieuwe offensive coordinator. Laatstgenoemde komt over van de Eagles en is dus geïndoctrineerd met de high-pace offense van Chip Kelly. De verwachting is dat de Raiders dit volgend jaar ook gaan hanteren en Derek Carr kan niet wachten. “Soms waren de wedstrijd erg langzaam voor mij. Het was alsof ik aan het wachten is totdat het  sneller ging”, laat Carr weten over zijn eerste jaar in de NFL. Onbekend met de no-huddle is hij zeker niet. “Mijn laatste twee jaar bij Fresno State waren 100% no-huddle en ik houd ervan. Ik voel me er erg comfortabel bij. Ze bouwen de offense om mij heen en ik ben erg enthousiast. Ik begon spontaan te glimlachen toen ze het mij vertelden.”

Het zijn allemaal nog wat vage voortekenen, maar feit is dat de Raiders aan vertrouwen hebben gewonnen de afgelopen maand(en). Of dat een plek in de playoffs oplevert is nog maar de vraag, want de moeten het in hun divisie uitvechten met de Broncos, Chiefs en Chargers. Niet bepaald een makkelijke opgave voor de mannen in Silver & Black.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *