Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Waar komen zij terecht? Bryant & Houston

NFL kenner Haroen Maree scant de NFL en kijkt naar de meest begeerde spelers dit off-season. Vandaag kijkt hij naar twee mannen die naar alle waarschijnlijkheid gewoon bij hun huidige team blijven: Cowboys wide receiver Dez Bryant en Kansas City linebacker Justin Houston.

Dez Bryant
Een aantal jaren geleden draftte Jerry Jones een wide receiver uit Oklahoma State met de visie dat deze ballenvanger de nieuwe Michael Irvin zou worden. Jones gaf hem zelfs het legendarische Cowboys #88. Het profverhaal van Dez Bryant was begonnen. Dez Bryant viel bijna uit de eerste ronde in de draft voordat de Cowboys hem kozen. Dez stond bekend als een probleemkin, was bijna alle wedstrijden geschorst in zijn laatste college jaar, had een verschrikkelijke jeugd achter de rug, maar het talent en potentie droop eraf. Zo’n wideout komt maar af en toe voorbij. Jerry Jones besloot dus een risico te nemen. De oliemagnaat zorgde voor een heel vangnet om de ster heen, zodat Dez volwassen kon worden en voornamelijk kon wennen aan het grote geld en de lifestyle van een NFL-prof. Dez heeft zich zowel op het als van het veld af bewezen en zal een heel dik contract gaan tekenen bij de Cowboys. Dacht je echt dat Jerry Jones zijn petproject nu laat gaan? Niet voor niets bood de Dallas eigenaar vorig seizoen een tienjarig contract aan. Dit contract was zeker teamfriendly en Dez bedankte dan hier ook voor. Dez is overgestapt naar een andere sportmakelaar. Deze nieuwe firma eist vast en zeker een contract dat van Dez een van de beste betaalde wide receivers zal maken. Dez gaat nergens heen en zal de aankomende jaren zijn touchdowns van Romo blijven vangen

Justin Houston
Een linebacker die in 2011 een third round draft pick was en die de laatste seizoenen de sterren van de hemel speelt: Houston heeft zijn nieuwe contract dubbel en dwars verdiend.
De afgelopen twee seizoenen was Houston de absolute Sack Master in de NFL. Afgelopen seizoen was hij zo op dreef dat hij een sack was verwijderd van het single season sack record van Michael Strahan (22,5 sack in een seizoen). Dit is dus een speler die opgeleid en gekneed is door de Kansas City Chiefs. Een speler die de Chiefs ook niet zullen laten gaan. De Chiefs staan bekend als organisatie dat ze goed voor hun eigen spelers zorgen. Justin Houston zal dan ook gewoon bijtekenen in Kansas City en het hoogste contract ooit voor een linebacker krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *