Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

PR-machine moet Ray Rice redden

‘Vrouwenmepper’ Ray Rice probeert met een charme-offensief zijn NFL-carrière te redden. Sinds het einde van het seizoen is zijn schorsing voorbij, maar de contractaanbiedingen bleven uit. Publieke excuses in de Baltimore Sun van vrijdag moeten hem minder ‘besmet’ maken voor teams. 

Ray Rice begint zijn excuses met de stellen dat het geen ‘vaarwel’ of ’tot ziens’ is. Hij bedankt de fans voor alle liefde die hij als speler van de Baltimore Ravens heeft ontvangen. Daarna betuigt hij zijn spijt dat hij de jeugd die naar hem opkeek heeft laten zitten. Prachtig is het bruggetje dat hij zegt dat er geen excuses is voor huiselijk geweld. En dat hij nu hoopt een positief verschil te kunnen maken voor mensen door dit probleem op de kaart te zetten.

Dit laatste is natuurlijk een mooie PR-draai. En getuigd van lef, want eigenlijk zegt hij nu dat hij zijn huidige vrouw af heeft geslagen om een probleem op de kaart te zetten. Slim is daarom ook de afsluiter dat hij de belangrijke mannen van de Ravens bedankt en dat hij trots is dat hij kan zeggen dat hij voor de Ravens heeft gespeeld. Dat haalt de scherpe randjes er meteen weer vanaf. Een meesterlijke zet van de zaakwaarnemer om dit media-offensief te starten. Ik verwacht dat Ray Rice nog wel vaker gaat optreden deze weken. Zo moet het stukje bij beetje weer acceptabel worden om hem een contract aan te bieden.

Net zoals het acceptabel werd voor de Buffalo Bills om pestkop Richie Incognito onlangs te contracteren. Ga er dus maar vanuit dat Rice zijn yards weer gaat maken het komende seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *