Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

NFL stelt salarisplafond op 143 miljoen

De salarisadministratie van de NFL teams weet dat ze het komende seizoen niet meer mogen uitkeren dan 143 miljoen dollar. De NFL heeft vandaag laten weten dat het salarisplafond tussen de 140 en 143 miljoen dollar gaat uitkomen.

Deze indicatie is alweer hoger dan de NFL verwachtte in december. Toen werd er nog gesproken over een range van 138,6 tot 141,8 miljoen. De inflatiecorrectie voor de nieuwe jaargang is fors aangezien het afgelopen jaar de ‘Salary Cap’ nog 133 miljoen dollar was, waar het in 2013 op 123 miljoen stond.

En dan nog is het niet eenvoudig voor P&O om binnen de ‘cap’ te blijven. De Broncos moeten nu naar verwachting een slordige 19 miljoen dollar betalen aan Peyton Manning. Dat is al ruim 13% van de totale ruimte. En dan moet je nog ruim vijftig spelers meer belonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *