Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Robert Griffin III toch basisklant in Washington

Hoofdcoach Jay Gruden heeft nu al aangegeven dat Robert Griffin III de ‘starting quarterback’ is van zijn Washington Redskins in 2015. Opmerkelijk aangezien hij aan het einde van het reguliere seizoen, enkele weken geleden, de quarterback competitie nog open gooide. 

Griffin III kan niet terugkijken op een al te best seizoen. Hij verdraaide in week 2 zijn enkel en kwam desondanks maar tot een 9-tal wedstrijden. Hierin was zijn qb-rating 86,9 met onder meer vier touchdowns en zes interceptions. Nadat hij terugkeerde van zijn blessure kon hij niet overtuigen en werd hij naar de bank verbannen. Hij had daarbij het geluk dat 3e quarterback Colt McCoy ook geblesseerd wegviel, waardoor hij de laatste wedstrijd toch weer mocht beginnen. Gruden voorspelde een open strijd, maar de investeringen van de Redskins zijn toch te groot, omdat de gewezen held al na vier seizoen af te serveren.

Kan Griffin III nu onbezorgd de voorbereiding beginnen? Dat niet. Gruden stelde namelijk dat Robert zijn ‘number 1 guy’ is. Maar dat het aan hem is om door te groeien en volwassener te worden. Een zinsnede die ruimte geeft om terug te komen op zijn woorden mocht hij toch voldoende ‘groeien’.

Veel alternatieven heeft Gruden overigens ook niet. Tweede quarterback Kirk Cousins faalde het afgelopen seizoen ook en wordt mogelijk ontslagen. Colt McCoy krijgt waarschijnlijk een contractverlenging. Verder lijkt er eigenlijk weinig fatsoenlijk aanbod onder de free agents om het niveau van Griffin III te overstijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *