Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sam hoopt via tweede combine op derde kans

Michael Sam hoopt nog steeds op een herkansing in de NFL deze offseason. De scouting combine voor niet-rookies moet hem helpen om alsnog de eerste openlijk homoseksuele speler te worden in een officiële NFL-wedstrijd. 

Als rookie was Sam vorig jaar niet op z’n best tijdens de Scouting Combine. Het zou zijn draft-waarde hebben doen dalen. Al is er in de afgelopen vijftien jaar geen SEC Defensive Player of the Year geweest die niet voor de zevende ronde werd gekozen. Laat staan dat de winnaar van deze award niet een vast contract had. Gelukkig houdt de NFL dit jaar voor het eerst een Scouting Combine voor veteranen (22 maart a.s.). Het geeft Sam de kans om het laatste excuus weg te nemen bij mensen die zeggen dat zijn homoseksualiteit géén factor is voor zijn huidige werkloosheid.

Ofschoon Sam er alles aan doet zijn seksuele geaardheid los te zien van kansen in de NFL, lijkt zijn carrière wel degelijk beïnvloed te worden. Naast zijn award in college, speelde de defensive lineman een best aardige preseason met 11 tackles en 3 sacks. Wellicht was de kwaliteit van de concurrentie te hoog op de d-line van de St. Louis Rams, maar bij één van de andere 31 teams had hij best mee moeten kunnen. Zelfs nadat hij bij de Dallas Cowboys enige weken op de practice squad versleet.

Het is wachten op de NFL ploeg die hem alsnog een kans wil geven. Bruce Arians van de Arizona Cardinals heeft twee weken geleden al aangeven dat Michael Sam op zijn lijstje staat als interessante optie van om om te turnen tot outside linebacker. Een hoopvol signaal, waarmee hij het backup plan van de CFL nog even op de lange baan kan schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *