Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Is Leonard Williams de échte hoofdprijs?

Over een maand of twee zit iedereen weer aan de buis gekluisterd voor de jaarlijkse NFL Draft. In de komende weken krijgen daarom de Todd McShay’s, Mike Mayock’s en Mel Kiper’s van deze wereld alle tijd om elke mogelijke prospect tot in den treuren te analyseren en voor de kijker te bepalen wie er nu eigenlijk wanneer gedraft moet worden. En wij luisteren maar al te graag, want als het op de NFL aankomt kunnen we er nooit genoeg van krijgen.

Het belangrijkste debat de komende twee maanden? Wie draften de Tampa Bay Buccaneers. Eigenlijk staat al vast dat het een quarterback wordt en dan kom je al snel uit op twee namen: Jameis Winston en Marcus Mariota. Beide spelverdelers ondergingen een volledige workout in Indianapolis en beiden wisten ze hun status als topspeler te verdedigen. De meesten neigen naar Winston als de meer completere quarterback, zeker omdat hij deze week aan veel scouts en trainers liet zien over een uitstekend football-IQ te beschikken. De enige rode vlag die de kop opsteekt, reflecteert zijn acties naast het veld, maar het is de vraag of de Bucs zich daardoor laten stoppen.

Toch zien veel scouts Winston niet als de meest getalenteerde speler in de Draft van 2015. Die titel gaat vermoedelijk naar Leonard Williams, de defensive lineman van de USC Trojans. Ook tijdens de Combine deed Williams niets om die status in diskrediet te brengen. De 137 kilo-wegende Williams is bovendien, wat ze noemen, een ‘high character guy’. Hij mist nooit trainingen en neemt nooit gas terug in het veld. Zelfs tijdens wedstrijden waar het nergens meer om draaide, was hij veruit de beste speler op het veld.

Zondag stond Williams op het veld in Lucas Oil Stadium, waar de universiteit van Clemson die dag uitstekend vertegenwoordigd was. De Tiger die zijn toekomst de grootste boost gaf, was Vic Beasley. De verwachting is dat hij een ‘Von Miller-achtige’ rol gaat spelen in de NFL, maar zijn combinatie van kracht, snelheid en behendigheid was voor velen een eye-opener. Hij was al een back-end top vijf passrusher in de lijstjes van de experts, maar met zijn workout van gisteren schuurt hij steeds meer tegen de koppositie van Dante Fowler Jr. aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *