Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden leidt Eredivisie in give-aways

Gridiron heeft opnieuw een mooi stat toegevoegd aan de statistiekenpagina. Sinds het afgelopen weekend kun je ook naar total offensive en total defensive yards kijken. Het mag geen geheim heten dat de Alphen Eagles met 357 yards per game de boventoon voeren in de AFBN Eredivisie, maar hun statistieken zijn wel scheef. Omdat de Eagles de eerste wedstrijd geen gamefilm konden ophoesten, ontbreekt deze wedstrijd in de totalen.

Ook verdedigende doen de gebruikelijke juggernauts van zich spreken. Zowel in yards allowed als in points allowed zijn de Eagles en de Crusaders ongenaakbaar. Verrassend is wel de sterke verdediging van de Nijmegen Pirates. In twee duels kreeg het team maar 154 yards gemiddeld tegen. Dat is bijna 200 yards per duel minder dan rode lantaarndrager Lightning Leiden.

Ook turnover differential wordt door de statistici van Gridiron opgemerkt. De Falcons zijn met nul give-aways het meest balsecuur. terwijl Lightning Leiden al zeven keer de bal heeft opgehoest.

Met een +5 differential komt Crusaders echter het beste uit de bus.

Kijk hier naar de stats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *