Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cowboys: Bryant krijgt tag en Murray vrijheid

De Dallas Cowboys hebben de zaakwaarnemer van receiver Dez Bryant laten weten dat hij maandag de franchise tag gaat krijgen van de organisatie. Tegelijkertijd lijkt het erop dat de andere aanvallende ster, DeMarco Murray, zijn waarde mag gaan verzilveren in free agency. 

De deadline voor het plaatsen van de franchise tag is maandag 16.00 uur (Eastern Time). Tot op heden heeft nog geen enkele ploeg de tag geplaatst. Grootste kanshebber was altijd al Dez Bryant bij de Cowboys. Ondanks dat hij al twitterende liet weten dat hij teleurgesteld zou zijn als hij getagt zou worden, is hij er met de organisatie niet uitgekomen. Het zal waarschijnlijk wel een non-exclusieve tag worden, wat betekent dat hij ook mag tekenen bij een andere ploeg ten kostte van twee eerste ronde draft keuzes voor de Cowboys.

Als de tag niet omgezet kan worden in een langdurig contract, krijgt Bryant een éénjarig contract ter waarde van een slordige 13 miljoen dollar. Een klap geld waarmee het lastig wordt om runningback DeMarco Murray ook te behouden voor de organisatie. Hij mag zijn waarde in de transferperiode gaan testen, maar kan natuurlijk altijd kiezen voor clubliefde en toch tekenen bij de Cowboys. Een optie die onwaarschijnlijk lijkt, want als NFL Offensive Player of the Year is dit het moment voor Murray om te ‘cashen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *