Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Australische Hayne kiest toch voor Niners

Niet de Detroit Lions, maar de San Francisco 49ers hebben de strijd om de handtekening van Jarryd Hayne gewonnen. Nieuwbakken hoofdcoach Jim Tomsula speelde een cruciale rol in de overtuiging bij Hayne. Hij denkt bij de Niners de meest kans van slagen te hebben om van het Australische rugby over te stappen naar de NFL.

Niet alle geruchten zijn waar, blijkt als we terugkijken naar de uitgesproken verwachting twee weken geleden dat Hayne naar de Lions zou gaan. Vannacht maakte Jarryd Hayne, getooid met een 49ers cap, vanuit Sydney bekend dat hij kiest voor San Francisco. Hiermee zijn de Detroit Lions en de Seattle Seahawks op het laatste moment afgevallen. Sowieso kreeg hij van 49ers 100.000 dollar tekengeld. Een fijne garantie om de ticket terug naar Australië te kopen, mocht het avontuur mislopen.

Belangrijkste reden is echter dat Jim Tomsula hem in een persoonlijk onderhoud van een uur wist te overtuigen, dat híj de juiste coach was om van hem een NFL-speler te maken. Verrassend aangezien Hayne eerder juist niet naar de Niners wilde, omdat hij eerder lage verwachtingen had van de nieuwe hoofdcoach daar. De indringende blik van de voormalig coach uit de NFLEuropa deed blijkbaar wonderen.

Jarryd Hayne (6,2 en 226 pounds) vertrekt zo snel mogelijk terug naar de VS, waar hij voormalig receiver Tim Dwight als personal coach had de afgelopen maanden. Met een geklokte 4,53 seconden op de 40 yards sprint lijkt hij als runningback op de roster te gaan verschijnen. Het idee is ook dat hij als returner ook uit de voeten moeten kunnen, gezien zijn voorgeschiedenis als ster in het Australische rugby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *