Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kelly heeft McCoy niet nodig

Een opmerkelijke move van de Philadelphia Eagles is aanstaande. Top-3 running back LeSean McCoy is op weg naar de Buffalo Bills, als we de Amerikaanse media mogen geloven. Volgens ingewijden komt McCoy niet langer voor in de plannen van Kelly, die eerder op de dag ook al Cary Williams en Trent Cole van zijn payroll verwijderde.

Hoewel de deal nog niet rond is, lijken LeSean McCoy en Kiki Alonso, linebacker van de Buffalo Bills, van team te ruilen. Een blockbuster deal, zo mogen we het wel noemen. Een van de betere spelers van Buffalo’s D voor een van de betere, zo niet de beste, speler van Philly’s O. Voor beide teams heeft de move wel degelijk zin. Buffalo krijgt een echte playmaker aan de offensieve zijde, terwijl de Eagles’ D de middle linebacker en leider krijgt die de ploeg nodig acht.

Maar met name voor de Eagles is het een opvallende move. McCoy was zo ongeveer het gezicht van de franchise en een van de spelers waarvoor fans naar het stadion kwamen. Het lijkt echter allemaal te passen in het grote plan van Kelly. Zoals gemeld moesten ook Williams en Cole, de all-time nummer 2 van de Eagles in sacks, het veld ruimen. Het is allemaal inherent aan het feit dat Philadelphia Kelly de macht hebben gegeven om alle belangrijke personele beslissingen te maken. De headcoach moest het de afgelopen jaren doen met met de spelers die hij had geërft, maar heeft ondertussen het spelletje onder de knie en is klaar om zijn eigen plan te trekken. Net zoals bij Oregon, waar hij een revolutionaire manier van spelen introduceerde en zeer succesvol was.

Wat het plan van Kelly precies is, moet de komende maanden duidelijk worden. Aan het gebrek aan productie kan het bij McCoy niet gelegen hebben. Hoewel zijn nummers dit seizoen minder waren dan voorheen, kon dat met name worden toegeschreven aan de chaos in de offensive line. Kelly denkt echter met een minder dure back (of backs, een systeem dat de Patriots al jaren hanteren) hetzelfde aantal yards en touchdowns te kunnen produceren.

Het lijkt er in alles sterk op dat de Eagles een push gaan maken voor Marcus Mariota, de quarterback van Oregon die onder Kelly werd aangetrokken bij de universiteit. Met alle moves die gemaakt zijn in Philly heeft de ploeg nu $50 miljoen ruimte in de salary-cap, waarmee hij uiteindelijk een ploeg rond Mariota kan bouwen. De Eagles mogen op de 20ste plek pas kiezen, dus de verwachting is dat Kelly wat moet gaan opschuiven om zijn gewenste quarterback te kunnen nemen. Ook daar heeft hij echter vast weer een plan voor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *