Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Marshall Plan landt in New York

Chicago Bears receiver Brandon Marshall mag het vanaf volgend seizoen proberen bij de New York Jets. De ploeg uit de Windy City verscheepte de receiver in een poging zichzelf wat ruimte in de salary cap te verschaffen. De Bears krijgen een fifth round draft pick van de Jets.

Het is de vierde ploeg van Marshall, die er inmiddels tien seizoenen op heeft zitten in de NFL. Het overgrote deel van zijn loopbaan speelde hij samen met quarterback Jay Cutler. De seizoenen bij Denver en de eerste twee seizoenen in Chicago toonden aan dat beide heren wel degelijk een goede chemie hadden.

Afgelopen seizoen kwam de klad er echter in. Na seizoenen met 100 receptions, moest Marshall het in een met blessures gevuld seizoen doen met 61 catches. Meer dan dat: zijn irritaties zorgden er voor dat hij Cutler onder de bus gooide door te stellen dat de Chicago Bears spijt van hun aankoop moesten hebben (Cutler had net een contract voor 137 miljoen dollar getekend). Of het een vergissing was is niet duidelijk. Marshall komt er openlijk voor uit dat hij aan het borderline syndroom leidt en af en toe zijn emoties niet in de hand heeft.

In New York krijgt Marshall de ballen aangegooid door Geno Smith. De vraag is of dat een blueprint is voor succes. In eenzelfde situatie bij de Miami Dolphins jaren geleden had Marshall al laten zien geen dragende pijler te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *