Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

McFadden naar Cowboys: starter of backup?

De Dallas Cowboys hebben -binnen 24 uur nadat DeMarco Murray tekende bij de Eagles- runningback Darren McFadden voor twee seizoenen vastgelegd. De vraag is nu of de voormalig 4th overall pick uit 2008 basisklant wordt of een rol krijgt als backup.

McFadden was succesvol in college, getuige dat hij tweemaal de runner-up was voor de Heisman Trophy. In de NFL was hij dit allerminst in zeven seizoenen bij de Oakland Raiders. Vanwege blessures speelde hij pas vorig jaar voor het eerst alle zestien wedstrijden van het seizoen. Hij miste 29 wedstrijden daarvoor en kwam tot een matig totaal van 4247 yards en 25 touchdowns over de grond en 1769 en 5 td’s door de lucht. Alleen in 2010 bereikte hij de 1000 yards mijlpaal.

Ter verdediging van McFadden: hij speelde wel bij de Oakland Raiders. Rest my case!

Geen hoofdcoach of quarterback die het twee hele seizoen volhielden, laat staan bescherming van een fatsoenlijke offensive line. Dat laatste is wel het geval bij de Dallas Cowboys en dus zou McFadden in zijn achtste NFL-seizoen zomaar door kunnen breken. Hij zou in fantasy football-termen een ‘steal’ kunnen worden. De voorgaande zinnen kunnen echter de prullenbak in als de Dallas Cowboys er nog in slagen om All-Pro runningback Adrian Peterson los te weken bij de Minnesota Vikings. Voorlopig hebben de ‘Boys echter weinig ruilmateriaal voorhanden.

Darren McFadden is overigens niet de enige aankoop onder de runningbacks dezer dagen. Vandaag en gisteren werden respectievelijk fullback Ray Agnew (zoon van de gelijknamige Rams defensive tackle) fullback Jed Collins vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *