Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum valt door de mand in 010

Het leek op voorhand een mooi affiche: Saturday Night Football. Zaterdagavond namen de Hilversum Hurricanes het op in Rotterdam tegen de 010 Trojans. Met fakkels en luide muziek kwamen de twee teams om 19:00 uur het veld op. Het waren de 010 Trojans die hier vanaf de meet de meeste energie uit haalden. Dat bleek meteen toen de thuisploeg met een goed uitgevoerde verrassing kwam. Een run van Kevin Wesseling bleek slechts een schijnbeweging te zijn, want hij gooide een perfecte diepe pass op Mark van Diepen. Deze overbrugde 45 yards richting de endzone, waardoor de Rotterdammers in eigen huis een snelle voorsprong namen.

De Hurricanes hadden het erg moeilijk hun niveau te vinden en door een mooie run kwamen de Trojans zelfs op een 14-0 voorsprong. De Hurricanes waren op de play zo gefocussed op quarterback Leroy ter Haar en running back Wesseling (die een gigantische productie had), dat fullback Reinold Zwiers met een 28-yard touchdown run kon scoren. Vlak voor de rust wisten de Hurricanes voor het eerst iets terug te doen, dankzij een quarterback sneak van spelverdeler Maurice Tielen.

Hoewel coach Edwin Braakman nog probeerde in de rust zijn team op scherp te krijgen, kwamen de Trojans ook beter uit de kleedkamer en kwamen dankzij goede runs op niet meer te achterhalen 26-7 voorsprong. Na een overtuigende aanval wisten de Hurricanes weer wat terug te doen dankzij een receiving touchdown van receiver Stephan Rasch; 26-14. Toch kon de verdediging van de Hurricanes de run van de 010 Trojans niet stoppen. Vlak voor tijd wisten de Trojans de Hilversummers nog dieper in rouw te dompelen na nog een touchdown run. Die bepaalde de eindstand op 32-14.

De Hurricanes, vooraf door Gridiron nog ingeschat als favoriet, konden die rol niet waarmaken en werden op vele vlakken afgetroefd door de meer gemotiveerde Trojans. Man van de wedstrijd was running back Kevin Wesseling, die volgens de onofficiele clubwaarneming tot maar liefst 272 rushing yards en drie touchdowns wist te komen. Wesseling nam zijn team in zijn uppie op de rug en verbrak en passant ook het single game rushing record, dat sinds vorige week in handen was van Endy Evenwel.

Voor de Hilversum Hurricanes zit er niets anders op dan de wonden te likken en zich snel voor te bereiden op het treffen van 29 maart in en tegen Arnhem Falcons. Het team mag dan laten zien dat ze tot de grote jongens behoren en dat de eerste twee overwinningen van het seizoen geen fluke waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *