Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Van den Bogert stapt op in Rotterdam

Na een verband van circa drie decennia stapt Joost van den Bogert op als bestuurslid Technische Zaken bij 010 Trojans. Volgens de officiële lezing kan de voormalig National Coach van de Amsterdam Admirals zijn privé-leven niet langer combineren met zijn takenpakket bij de Eredivisionist.

Geluiden over het opstappen van Van den Bogert kwamen zaterdagavond bij de Saturday Night Football wedstrijd tegen Hilversum Hurricanes bovendrijven. Het geroezemoes verstompte echter door de klinkklare overwinning van de Rotterdammers op de bezoekers uit de mediastad.

De winst kan echter niet verbloemen dat er onder water meer heeft meegespeeld in het besluit van het bestuurslid, omdat de term ‘spoedvergadering’ meerdere keren is gevallen in gesprekken met bronnen van verschillende rangen en standen bij de club. Hiernaast was spelen in de Eredivisie een diepgewortelde wens van Van den Bogert.

Insiders melden dat Van den Bogert zijn vertrek zaterdagavond al impulsief aan intimi had aangekondigd. Dit suggereert dat er in die dagen iets is voorgevallen. Bestuursleden willen desgevraagd niet bevestigen of een felle bestuursruzie ten grondslag ligt aan de beslissing. Van den Bogert postte op zaterdag wel een vrij expliciete bericht op Facebook.

Een Trojan omschrijft het vertrek van het bestuurslid als ‘fucked up’: “Op deze zwarte dag heeft Rotterdam een boegbeeld verloren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *