Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste winst Antwerp Diamonds in twee jaar

Op zondag 8 maart hebben de Antwerp Diamonds hun eerste wedstrijd in twee jaar gewonnen tegen de Leuven Lions: 26-9.
Na een archieslecht 0-8 seizoen vorig jaar hebben de Diamonds hun losing streak doorbroken met hun eerste overwinning van het seizoen. Tot in het begin van het vierde kwart leek het echter dat Leuven op hun eigen veld de overwinning ging binnen halen maar met drie touchdowns in het vierde kwart door Jorik Visser Rios, Michael Vervaet en Pieter Wauters zorgden de Diamonds er voor dat ze eindelijk eens als overwinnaars huiswaarts konden keren.

Twee safeties en een fieldgoal

Na de cointoss kozen de Leuven Lions er voor om de bal te ontvangen. Met een paar sterke outside runs wisten zij een vroege 1st down af te dwingen maar wanneer ze naar de pass grepen op 3rd down ging het echter mis. Op de daaropvolgende drive sloegen de Diamonds er in om de score te openen toen kicker Michael Vervaet de ball tussen de palen knalde van negentien yards.

De wedstrijd ging in een traag tempo verder, met beide quarterbacks die problemen hadden met de pass. Ook over de grond liep het niet helemaal lekker met de beide defenses die de wedstrijd domineerden. De eerste punten van Leuven wamen dan ook op een safety, na een fumble door punter Michael Vervaet in zijn eigen endzone. Hij sloeg er in om de bal te recupereren maar werd direct getackled door een speler van Leuven.

Na de safety van Leuven deed ook de Diamonds defense er een schepje boven op en sloegen ook zij er in om een safety te scoren. Quarterback Cody Butler van de Diamonds gooide een interception en de corner werd op zijn eigen 1-yard line getackled door Pieter Wauter. Van daar was het een koud kunstje voor defensive end Thomas verhelst om de running back van Leuven in zijn eigen endzone neer te halen.

Een interception, vier touchdowns

Na een teleurstellende eerste helft op de grond besloot Diamonds coach John Jolie om een switch te maken op running back. Hij gaf veteran running back Nils De Groef zijn plaats in de backfield terug die hij kwijt was geraakt na twee slechte wedstrijden. Met meer dan 100 yards op negen carries bewees De Groef waarom hij de starting job verdiende.

In een derde kwart waarin de running game van de diamonds dominant was sloegen de Lions er toch in om op voorsprong te komen met een interception return for touchdown waarmee ze de score naar 5-9 brachten. Na deze slag kwamen de Diamonds snel terug door een dominant spelende defense.

Deze dominante D, gecombineerd met een zeer goede running game zorgde er voor dat alles op zijn plaats viel voor de Diamonds in het derde kwart. Een fumble recovery door Jorik Visser Rios en een interception door Henry Wong zorgde voor het nodige momentum. Na een aantal mooie runs door wide reciever Pieter Wauters, tight end Michael Vervaet en running back Nils De Groef (samen goed voor meer dan 200 yards over de grond) en drie touchdowns kwamen de Diamonds voor en haalden ze hun eerste overwinning van het seizoen binnen: 26-9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *