Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verloofde gelooft ‘moordenaar’ op zijn woord

De verloofde van moordverdachte Aaron Hernandez, de tight end van de New England Patriots, heeft ontkend dat ze iets van de moord op ‘huisvriend’ Odin Lloyd afweet. Alhoewel haar getuigenis vandaag voor een rechter flinterdun was, is de openbare aanklager dus nog geen stap dichterbij een veroordeling van de vermeende moordenaar.

Toch moet de getuigenis te denken hebben gezet. Shayanna Jenkins (de verloofde) verklaarde dat ze Hernandez op zijn woord geloofde toen deze vorig jaar na een verhoor werd vrijgelaten van het politiebureau. “Ik vroeg hem of hij het gedaan had en hij zei nee,” aldus Jenkins, voor wie de kous hiermee af was.

De openbare aanklager richtte zijn pijlen echter op een sms die Jenkins van Hernandez mocht ontvangen. Hierin was de tight end erg vaag over een doos die ergens in het huis verstopt stond. In de sms stond: “Go to the back of the screen in het movie room when u get home an there is the box.”

Het woord ’the’ impliceert dat Shayanna verdomd goed weet wat voor doos er in de movieroom gevonden kon worden en wat de inhoud was. De verloofde verkoos er dan ook voor de doos bij het grof vuil te gooien. Volgens haar eigen zeggen was dat echter toeval. Zij handelde niet naar instructies van Hernandez.

Of wij Shayanna mogen geloven is maar de vraag. Een getuige die ‘I love you’ tegen de moordverdachte mompelt en lieve momenten met hem deelt, terwijl ze achter hem zit in de rechtzaal, staat niet heel erg hoog op de lijst van betrouwbare personen. Sterker nog, dit overduidelijke gevalletje van ‘ik-offer-mijn-leven-voor-mijn-lief-op-met-meineed’ is een zoete Hollywood-kraker in wording.

Gisteren werd de eerste dag van de rechtzaak al onderbroken, vanwege een bommelding. Vandaag werden vervolgens alle juryleden nogmaals gevraagd naar hun onafhankelijkheid en hun bereidwilligheid een mening te vormen op basis van puur de gepresenteerde feiten. Can they handle the truth?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *