Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Panthers verdedigend wel op de rit

De Amsterdam Panthers zijn 0-5 en staan rock-bottom in de poule. Toch verdient de verdediging van de tweede ploeg van Amsterdam een pluim voor het verdedigende werk van de laatste weken. Dat is namelijk rock-solid (foto: Bob de Calonne).

Het lukten de Panthers afgelopen weekend voor de tweede week op rij om een top running back van de league aan banden te leggen. Lukte het eerder in maart al om Crusaders’ running back Endy Evenwel tot 31 yards (2.4 avg) te beperken, eind maart was het de beurt aan Kevin Wesseling. Wesseling, tot dan de league leader in rushing, werd tot 27 yards gehouden. Met een 1,4 yards average. In die twee games forceerden de Panthers drie fumbles.

Ook door de lucht waren de Panthers oppermachtig. De laatste twee wedstrijden kregen zij gemiddeld 22 yards door de lucht tegen en werden vijandige quarterbacks twee keer onderschept. De scores zijn er dan ook naar: tegen Amsterdam Crusaders verloor de stadsgenoot twee weken geleden slechts met 6-12. Tegen 010 Trojans werd het 0-6.

Wat telt is echter de double-joe. Als Amsterdam zo blijft verdedigen en Sven Janssen in stelling kan brengen (60 van de 63 offensive yards gingen zondag via hem), dan gloort er alsnog hoop aan de horizon van de Bok de Korverweg.

Bekijk hier de statistieken van Amsterdam Panthers – 010 Trojans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *