Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Steelers safety Troy Polamalu houdt het voor bekeken

Steelers Safety Troy Polamalu heeft aangekondigd met pensioen te gaan. Na twaalf seizoenen bij de Steelers, acht pro-bowls, twee superbowl winsten en één defensive player of the year award zit zijn carrière er dus op. Zijn beslissing kwam na een offseason waarin hij veel tijd doorbracht met zijn familie: ‘It’s all about family’.

De safety zal worden herinnerd door zijn unieke speelstijl. Een high-risk, high-reward manier van spelen. Zo sprong hij over offensive lines, timede hij blitzes zoals niemand in de league en was hij een geweldige runstopper. Zijn laatste seizoen was echter niet het beste uit zijn carrière. Door een afname in snelheid en gokkende stijl van defense spelen liet hij meer diepe passes toe en was hij soms zelfs een zwakke schakel in de Steelers defense. Dit zal echter niets veranderen aan zijn legacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *