Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bestuurscrisis 010 Trojans compleet

De bestuurscrisis van de 010 Trojans, die door de Rotterdamse ploeg werd ontkend, blijkt toch een bestuurscrisis. Nog geen drie weken nadat bestuurslid Joost van den Bogert er de brui aan gaf, is ook voorzitter Stephan Tuinenburg pleite. Naar verluidt kondigt hij vandaag zijn vertrek aan.

De officiele lezing luidt dat Tuinenburg vanwege persoonlijke en gezondheidsredenen de kar niet meer kan trekken. Gevraagd naar zijn eerste reactie, wilde Tuinenburg niet reageren. Andere bestuurders waren niet bereikbaar voor commentaar.

Drie weken geleden ontvouwde Gridiron het verhaal van een ruzie in het bestuur van de 010 Trojans. Deze ruzie zou de inleiding zijn geweest van de val van Van den Bogert. Het bestuurslid Technische Zaken stapte hierna volgens een officiele lezing op, omdat hij de functie niet langer kon combineren met zijn andere werkzaamheden.

Gridiron is benieuwd wie er nog moedwillig in de Trojaanse oorlog wil stappen. Joost van den Bogert gaf eerder te kennen geen tijd te hebben, maar misschien dat hij als boegbeeld van de Rotterdamse club toch de ideale voorzitter is. Zelf gaat hij daar niet op in: “Dat is ver bezijden de waarheid. Daar heb ik geen tijd voor, noch de ambitie. Ik vind het wel vleiend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *