Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Crusaders maken knieval voor Hilversum Hurricanes

De Hilversum Hurricanes hebben zondag op het eigen sportpark voor een stunt van jewelste gezorgd. Voor het eerst in elf seizoenen won de ploeg uit de Mediastad van de Amsterdam Crusaders. De huidige koploper en verliezend finalist van vorig jaar ging in overtime ten onder tegen de ontketende Gooise brigade van quarterback Maurice Tielen (foto Bob de Calonne).

De Amsterdam Crusaders waren bij aanvang van het duel de gedoodverfde favoriet. De ploeg klopte vorige week op eigen veld de Alphen Eagles, een wedstrijd die alom wordt beschouwd als een preview van de Tulip Bowl begin juli. Naar nu blijkt heeft de confrontatie op Sportpark Sloten echter teveel energie van de Amsterdammers gevraagd.

Amsterdam begon sterk en wist door twee knappe drives de score snel op te drijven. Door een goede run en een bal door de lucht kwam de ruststand op 12-0, omdat Amsterdam beide extra points niet door de palen wist te krijgen. Na de rust kantelde de hele wedstrijd. Hilversum kwam veel feller uit de kleedkamer. Rogier Tielen zette het wiel van de comeback in werking door quarterback Joey Kraan te onderscheppen en deze terug te lopen voor een eigen touchdown, 12-6.

Een mislukte punt van de Hurricanes leek elke aanzet tot een upset echter in de ijskast te zetten. Door de punt wisten de bezoekers en safety te scoren, waardoor de stand op 14-6 kwam. Het duo dat dit seizoen echter al zo veel goed was voor goud, zette de Amsterdammers echter compleet op het verkeerde been. Een touchdown pass van Maurice Tielen op Nick da Costa (en de aansluitende two point conversion) betekende een gelijkspel.

Hilversum kreeg vlak voor tijd al een opgelegde kans om de Cru in de reguliere speeltijd de das om te doen. De field goal van Tim Beuckens werd echter geblokt, waardoor verlenging volgde.

Ook in deze extra periode liet Maurice Tielen zich van zijn beste kant zien. Zijn connectie met Stephan Rasch zorgde voor de eerste Hilversumse overwinning op de Cru sinds 2004. De verdediging van de Hurricanes, dit seizoen al vaak geplaagd door running backs van de tegenpartij, hield de punten op de eigen thuisbasis.

Amsterdam Crusaders krijgt twee weken de tijd om de wonden te likken en zich op te richten. De return met de Hilversum Hurricanes staat namelijk voor 26 april in de hoofdstad. De ‘Canes zal het weinig deren. Gekoppeld aan het verlies van Lightning Leiden tegen Amsterdam Panthers (32-03) lijken zij de playoff plek in Poule B stevig in handen te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *