Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gear4Teams Player of the Week: Week 6

Voor de tweede maal levert Alphen Eagles de Gear4Teams Player of the Week. De award van de zesde speelronde gaat naar running back Jermaine Charles. De kleine running back van de Alphense formatie wist met 22 rushes 131 yards te verzamelen. Ook was hij goed voor drie rushing touchdowns (foto: Maarten van Bergen).

Het is het eerste seizoen voor Charles, als starting running back bij de Eagles. Hij speelt al vier jaar voor de kampioen, maar heeft al die jaren Chris Smith voor zich op de depth chart gehad. Toen Smith vertrok naar de New Yorker Lions, betekende dit promotie voor de nummer 20. Nu hij starter is, betekent dit voor hem dat hij nog harder moet trainen: “Het team rekent op mij, ik moet mij blijven verbeteren.” 

Hij geeft vooral de offensive line de credits voor zijn goede performance: “De o-line kon goed ruimte creeeren, zodat ik mijn yards over de grond kon pakken.”

Dankzij de performance van afgelopen wedstrijd tegen de Pirates is Charles de top 3 van rushers binnengekropen. Met 75 yards per game staat hij op gelijke hoogte met Endy Evenwel en 15 yards achter de leider in het klassement, Kevin Wesseling. Charles startte het seizoen niet al te flitsend, maar met de goede performance tegen Nijmegen en ook tegen de Marburg Mercenaries (waar Charles de openingstouchdown van de wedstrijd scoorde) biedt hoop voor de tweede helft van het seizoen.

Hoofdcoach Errol Zeefuik is te spreken over zijn nieuwe starting running back: “Jermaine neemt zijn rol erg serieus. Hij gaat steeds beter spelen en leest het spel steeds beter. Hij is een echt werkpaard.”

Offensive coordinator en quarterback Richard Bouthoorn sluit zich volledig aan bij zijn head coach. “Jermaine heeft laten zien dat hij heel goed tussen de tackles kan rennen, wanneer hij goede reads maakt. Hij was zeer belangrijk voor ons, deze wedstrijd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *