Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Panthers winnen duel in de achterhoede

De Nijmegen Pirates en de Amsterdam Panthers waren zondag beslist aan elkaar gewaagd. Beide teams kwamen het strijdtoneel op met een relatief goede defense en zwakke offense en probeerden hun seizoen nog enigszins glans te geven. Door: Cherie Fotografie.

Quarterback Jeroen van Hilten van de Pirates  was nog steeds niet hersteld van een blessure  die hij een aantal weken geleden opliep. Rookie Jameson Paesch vervulde daarom deze taak. Rookie receiver Sander van de Wijdeven  bracht de  Pirates meteen tot aan de 20 yard lijn van de Panthers bracht. Bart Ebben stond hierna klaar voor de eerste zespunter van de wedstrijd, maar een interceptie door  Panthers’ verdediger Termeulen  zette een domper op  de feestvreugde.

Nadat de eerste aanvalsdrive van de Amsterdam Panthers op niets was uitgelopen, kreeg uiteindelijk quarterback Sven Janssen het op de heupen. Na een gevaarlijke quarterback run en een pass naar Chris van der Meer was  de opmars van de Panthers niet meer te stuiten. Amsterdam nam een voorsprong van 6-0 aan het einde van het eerste kwart door middel van Edu Brooke.

In het tweede kwart zagen de bezoekers de bal regelmatig op enigszins vergelijkbare wijze van eigenaar wisselen. Opnieuw reikten de Pirates tot aan de redzone, maar opnieuw leek onheil hen daar ten deel te vallen. Ditmaal was het een run van Steven Austin (31) die eindigde met een fumble. Het ovaal stuiterde echter gelukkig de kant van Nijmegen op. Rookie defensive tackle Raymond de Ries zag een droom uitkomen en plukte de bal van de grond.  Hij scoorde er een touchdown mee, waarmee hij de score gelijk trok. De fumble recovery was onderdeel van een foutenfestival in het tweede en het derde kwart. Maar liefst vier interceptions vielen er in deze korte tijdspanne te noteren. Twee Panthers-spelers en drie Pirates-spelers mochten een interception in ontvangst nemen.

20150426-_ADM1186In het vierde kwart was het daarom voor beide ploegen erop of eronder. De Pirates’ defense liet de tegenstander  weinig ruimte voor de running game, maar moest uiteindelijk toch de meerdere erkennen in alleskunner Janssen. De quarterback, die zijn gewicht in goud waard is voor de equipe uit Amsterdam, drukte een quarterback keep achter de goallijn nadat hij Denilson Raadwijk had gevonden voor een diepe play. De keep van Janssen bracht hiermee de stand op 12-6.

De verdediging van de Panthers hield hierna goed stand en onderschepte Nijmegen nog twee keer. Het was hierna duidelijk dat er aan de kant van de Pirates geen wonderen meer te verwachten waren. Door de winst redt de tweede bespeler van Amsterdam nog enigszins het seizoen. De Pirates zijn helaas dit seizoen uitgespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *