Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders kraakt en piept richting zondag

De Amsterdam Crusaders wisten zondag ternauwernood te winnen van de Hilversum Hurricanes. De formatie van hoofdcoach Winston Ronde had alle hens aan dek en wist een 0-6 achterstand bij rust om te buigen in een 14-6 overwinning. De moeizame overwinning was opmerkelijk, omdat Amsterdam weer kon beschikken over quarterback Joey Kraan (foto: Bob de Calonne).

Aan de zijde van Amsterdam ontbraken wel enkele regulars. Jonge receivers moesten tijdens de slijtageslag met Hilversum laten zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Dit resulteerde in catches voor Munay Sanchez en Ashneal Welleman. Eerstgenoemde liep zelfs op een design running play de gelijkmaker binnen tegen de gasten uit de Mediastad.

De inbreng van de wideouts kon echter niet verbloemen dat het aan alle kanten kraakt in Amsterdam. Dat gaat wat worden met het oogje op het EFL duel dat de Amsterdammers op zondag afwerken in de eigen thuisbasis (tegen Allcau Comets, aftrap 15:00 uur). Het is dat Joey Kraan zelf de winnende score en de 2-point conversion wist binnen te prikken, anders was er een historische nederlaag de ploeg ten deel gevallen.

Alle credits daarvoor ook aan Hilversum, dat het Amsterdam voor de tweede week op rij erg moeilijk wist te maken. Quarterback Maurice Tielen versterkte zijn kansen op de titel van Meest Waardevolle Speler van het huidige AFBN seizoen door 13 van de 27 ballen raak te gooien zonder turnovers. Hueraast wist hij een van zijn favoriete doelwitten ook in Amsterdam te vinden. Waar Nick da Costa op het Amsterdamse sportpark aan banden werd gelegd (2-56), daar was Daan Bording goed voor de score.

Voor de statistieken van de wedstrijd kijk je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *