Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draft Busts 2012: Blackmon & Richardson

In de NFL Draft van 2012 zaten twee spelers in de Top 5, die allebei als een big bust omschreven kunnen worden.

De eerste is Justin Blackmon. De ster wide receiver van Oklahoma State. de wide out die als een groter talent te boek stond als zijn voorganger, de welbekende Dez Bryant.

Blackmon werd als vierde overall gekozen door de Jacksonville Jaguars. Helaas is Blackmon door een serieus drankprobleem meerdere malen door de NFL geschorst. Momenteel zit hij een definitieve schorsing uit, waarvan nog niet bekend is wanneer deze wordt opgeheven. De eigenaar van de Jaguars heeft nog een sprankje hoop en bidt van harte dat Blackmon na zijn schorsing kan aantonen dat hij het roer heeft omgegooid. Het wordt tijd voor Blackmon om zijn hoge draft status waar te maken en de fans te laten genieten van zijn ongekende talenten.

De andere grote bust uit deze draft is running back Trent Richardson. Richardson werd als derde overall gekozen door de Cleveland Browns. Trent Richardson, het beest van Alabama! Het beest dat de NFL zou domineren op dezelfde positie als Adrian Peterson.

In Cleveland wilde het echter niet vlotten met het beest. Het werd daarom gekooid en naar de Colts verstuurd. De compensatie voor deze trade was dat de Colts hun eerste pick in de draft gaven aan de Cleveland Browns.

Ook bij de Colts kwam Richardson totaal niet uit de verf en gaf hij de schuld aan het systeem waarin hij speelde. Ondertussen hebben de Colts het wel gezien met deze running back van de Alabama Crimson Tide en hebben zij hem laten gaan. Richardson vond een nieuw onderkomen bij de Oakland Raiders, waar hij aankomend seizoen zal proberen zijn carrière nieuw leven in te blazen. Richardson is een van de redenen waarom NFL teams tegenwoordig geen running backs meer hoog draften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *