Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Lightning houdt vast aan Van Gorcum als QB

Lightning Leiden houdt ook de komende competitiewedstrijden vast aan running back Glenn van Gorcum als gelegenheidsquarterback. Ondanks de verpletterende 53-7 nederlaag tegen 010 Trojans.

Van Gorcum werd zondag op de positie van quarterback geposteerd, dankzij een blessure van basisspeler Dany Ortega. “Met de blessure van Wim Hoekstra wilden we Brian Spapens in de offense mengen op zijn eigen positie,” aldus Ortega. “Brian is een fantastische blocker en daarna ook een goede pass catcher. Hij diende als wapen in de offense.”

Veel kwam er uiteindelijk niet van het gameplan terecht, ook dankzij de  verstikkende defense van 010. “Glenn deed het ok, alhoewel hij de tweede helft beter uit de verf kwam,” analyseert Ortega. “Maar dat is ook logisch. In theorie kent hij de positie op zijn duimpje, maar het is nog net even anders als je het in de praktijk in een gametime situation moet uitvoeren, cool out of the block.”

Dany Ortega hoopt dat een nederlaag als tegen Rotterdam afgelopen weekend voorkomen kan worden: “010 verdiende het om te winnen. Er was niks geflatteerd aan de uitslag. Het team had goede solide runs en execution. Onze defense heeft deze wedstrijd niets extra kunnen bieden. Bad angles en little heart.”

Volgens de geblesseerde quarterback is na de nederlaag de trainingsintensiteit bij Leiden omhoog gegaan: “Niemand wil dit nog eens meemaken, dus we werken hard aan het herstel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *