Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Steal of blunder? Cowboys kiezen Randy Gregory

Randy Gregory was donderdag nog gefrustreerd dat hij niet in de eerste ronde werd gekozen, vrijdagavond was hij opeens de ‘steal van de draft’ toen de Cowboys hem kozen met de 60ste pick overall. Terwijl hij zelf deze dag nog toegaf wel wat persoonlijke issues te hebben. Zijn ze in Dallas spekkoper of hebben de volgende grote draft bust in handen?

Er zouden teams zijn in de NFL die stellen dat Randy Gregory mentaal niet helemaal gezond is. De alarmbellen gaan ook vol af gelet op zijn acties de laatste maanden. Sowieso kwam hij bij Nebraska al niet door menig drugstest. Bij de Scoutin Combine in februari testte hij ook positief of marihuana. Vervolgens kwam hij ook bij minstens drie teams te laat op gesprek.

Over het talent dat Gregory heeft als pass rusher is iedereen het eens. Alleen de voorbeelden zijn legio van talentvolle spelers met -zoals ze in de VS zeggen- ‘character issues’ die het in de NFL niet redden. Denk nog maar eens aan Odell Thurman die in de tweede ronde van de 2005 draft werd gekozen door de Cincinnati Bengals. Het werd als rookie net niet Defensive Rookie of the Year. Zeer talentvol, maar daarna ging hij ten onder aan drugs en alcohol om nooit meer één down in de NFL te spelen.

Mocht Gregory het licht zien en een modelburger worden dan hebben de Cowboys de beste zaken gedaan op dag 2 van de Draft. Greg Hardy werd voor veel geld gehaald, maar is de eerste tien wedstrijden geschorst. Een pass rusher was dus broodnodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *