Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Winston Ronde ziet kansen tegen Allgäu Comets

Amsterdam Crusaders hoofdcoach Winston Ronde weet dat zijn ploeg zondag alles moet geven om goed weerstand te bieden aan de Allgäu Comets in het Europese toernooi (foto: Bob de Calonne).

De oefenmeester van de Amsterdammers laat tegenover Gridiron weten dat de eerste tekenen goed zijn. “Ik hoef niemand te vertellen dat het een loodzware game gaat worden, maar we hebben de afgelopen week al geplust. Het team heeft ondanks deze kennis en het uitvallen van key players laten zien dat ze deze uitdaging en de bijbehorende ervaring graag aangaan.”

De coach vervolgt: “De video sessions en de mental preparation zijn zo positief ontvangen, dat ik kan zeggen dat deze wedstrijd nu al pure winst is in de ontwikkeling naar een footballteam met ambities om naar een hoger niveau te groeien.”

Ronde ziet kansen voor de Amsterdammers, als het de ploeg lukt om de Comets mee te laten bewegen. “Aanvallend moeten we proberen van hun fast attacking defense gebruik te maken. Dit kunnen we doen met een mix van factoren, waarvan veel motion er eentje is.”

“Onze défense moet de timing van de offense ontwrichten. Dat is de sleutel tegen een high-percentage passing team als de Comets.”

De wedstrijd tussen Amsterdam Crusaders en Allgäu Comets vindt zondag plaats. De aanvang van het Europese duel is 15:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *