Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Amsterdam Crusaders lijden historische nederlaag

Miquel Castelen was een van de weinige lichtpuntjes in de verloren EFL-wedstrijd van de Amsterdam Crusaders tegen Allgäu Comets. Als de running back niet de sticks en de gameclock in beweging had gehouden (91 rushing yards op 16 pogingen), dan was de uitslag in eigen huis niet te overzien geweest. Nu bleef het ‘slechts’ bij 0-62. Dat is weliswaar de zwaarste nederlaag uit de geschiedenis van de Cru, maar eentje die door de beleidsbepalers wonderwel te verteren is.

Quarterback Joey Kraan verwoordde het voor zijn ploeg als volgt: “Dit zijn geweldige wedstrijden om te leren als footballspeler. Hoewel de eindstand anders zegt, is dit een goede game geweest, om te kijken hoe we op nog hoger level football reageren. Hier moeten we onze lering uit trekken en kijken wat we moeten verbeteren. Dit was een zeer gedisciplineerd team en daar konden wij met de vele blessures geen antwoord op geven.”

Kraan werd tijdens de wedstrijd niet geholpen door zijn receivers en gooide twee interceptions. Hij eindigde het duel op de bank met een hatelijke nul op het scorebord. En met een knie die nader onderzoek vereist. Morgen hoort de spelverdeler op een MRI scan noodzakelijk is en wat het worst-case scenario wordt.

Met uitzondering van Castelen had Amsterdam weinig in de pap te brokkelen. Dit in tegenstelling tot de Duitse bezoekers, die met een high-powered offense keer op keer het veld overstaken.

Offensive coördinator Pepijn Mendonca zag het aankomen: “We wisten dat we het erg moeilijk zouden krijgen. Natuurlijk was ik graag dominanter geweest in de aanval, maar dit is precies de reden waarom we dit jaar voor de EFL hebben ingeschreven.”

De Duitsers zagen slechts twee aanvallen onschadelijk gemaakt: op de eerste drive moest gepunt worden na een bad snap. En aan het einde van het derde kwart maakte een fumble een einde aan een zeer veelbelovende drive.

Allgäu speelde onbevangen met NFL-sized quarterback Cedric Townsend, die continue zijn receivers vrij wist te vinden. Townsend eindigde met vier touchdown passes en liep zelf ook nog een score binnen. Running backs #21 Olivier Le Mélédo en #26 Altschaffl (beiden goed voor twee touchdowns) maakten de negen tegentouchdowns vol. De Comets waren vandaag simpelweg een maatje te groot. Ondanks dat linebacker Kevin Bourne op de eerste drive als een hamer neerkwam op quarterback Townsend neerkwam, wist de Amsterdamse armada niet in de hoofden van de Duitsers te kruipen.

De Amsterdam Crusaders reizen voor het volgende Europese duel af naar de Badalona Dracs. Hopelijk nemen ze de bagage van dit duel mee de spelersbus in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *