Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wesseling op shortlist van Dutch Lions running backs

Kevin Wesseling staat op de shortlist van mogelijke running backs voor de Dutch Lions. De runner van de 010 Trojans drukte de afgelopen weken nadrukkelijk zijn stempel op de Eredivisie en is -na een 253 yard rushing performance tegen Lightning Leiden- league leader. Op een weblog van de Trojans solliciteerde de runner daarom nadrukkelijk naar een plekje bij het nationale team, waar Chris Smith (Braunschweig Lions) en Sidney Kunst (Lelystad Commanders) nadrukkelijk de scepter zwaaien.

Een scout van de Dutch Lions bevestigt de interesse: “De Lions scouten nu twee jaar. Het is aan de spelers om elke wedstrijd alles te geven, dan worden ze vanzelf opgemerkt. Kevin staat op ons lijstje van interessante prospects. Het is dus vooral aan hem om te zorgen dat hij daarop blijft staan. Dit geldt natuurlijk voor elke andere speler.”

Wie Wesseling bezig ziet, zal ontzettend van hem genieten. Maar gebaseerd op stats is de durability van Wesseling een issue. De running back wisselt dit seizoen topprestaties af met magere uitingen. Na zijn sterke perfomance tegen Hilversum Hurricanes was Wesseling twee competitiewedstrijden op rij niet vooruit te branden. Hij kan het verschil tegen de sterke rushing defenses van Amsterdam Panthers en Arnhem Falcons niet maken. In die twee wedstrijden kwam hij niet verder dan 81 yards. Hij scoorde niet en verloor drie weken op rij een fumble.

L 010 TROJANS – AMSTERDAM CRUSADERS 8 FEBR 2015 00-40: 10-87-1-0
L 010 TROJANS – ARNHEM FALCONS 15 FEBR 09-15: 12-58-1-0
W 010 TROJANS – HILVERSUM HURRICANES 15 MARCH 2015 32-14: 17-270-3-1
W AMSTERDAM PANTHERS – ROTTERDAM TROJANS 29 MARCH 0-6: 19-27-0-1
L ARNHEM FALCONS – 010 TROJANS 12 APRIL 30-0: 16-54-0-1
W LIGHTNING LEIDEN – 010 TROJANS 26 APRIL 07-53: 20-253-3-0

Afgelopen speelronde haalde Wesseling uit met een fantastische prestatie tegen Lightning Leiden. De running back kwam tot 253 yards en drie touchdowns en scoorde bovendien op PATs en een kick off return. Het moet raar lopen wil deze prestatie hem geen tweede Gear4Teams Player of the Week onderscheiding opleveren. De vraag rest alleen wat er de komende weken nog uit zijn benen komt. Wesseling zat de dinsdagtraining van de 010 Trojans uit met last aan de benen. Donderdag stond hij weliswaar op het veld, maar had hij nog steeds pijntjes. Het is aan offensive coordinator Wouter van den Boogaard om zijn pupil te koesteren en hem goed in te zetten richting de playoffs.

De volgende tegenstander heet Alphen Eagles en diens run defense staat als een huis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *