Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders met opgeheven hoofd verder

Daags na de 0-62 nederlaag tegen Allgau Comets is er van teleurstelling in het kamp van de Amsterdam Crusaders geen sprake. “Dat zou je wel denken, ware het niet dat het allemaal te verklaren is,” spreekt hoofdcoach Winston Ronde goed geluimd.

Ronde is erg te spreken over de prestaties van zijn team, ondanks dat zij moesten buigen voor de Duitse opponent. “Daar waar we niet verwacht hadden te kunnen lopen, hebben we toch meer dan 100 yards bij elkaar gelopen. Onze quarterback is geen enkele keer gesacked en had tijd om te gooien.”

Defensively hebben we ze weliswaar niet kunnen vertragen, maar we hebben met zoveel inzet gespeeld dat het veel goed maakt. De quarterback en de receivers waren op geen enkele manier door ons te stoppen. Zij waren van hoog niveau. Maar op special teams hebben we goed gepresteerd, met geblokte PATs en geweldige punt- en kickoff returns.”

Ronde kijkt er naar uit om zijn team weer op de rails te krijgen voor het treffen met de Badalona Dracs. Hij put kracht uit de wedstrijd: “Al met al doet die score me niet zoveel. De uitslag is niet leuk, maar heeft een meer positieve uitwerking op de groep dan je zou vermoeden.”

De uitslag is niet leuk, maar heeft een meer positieve uitwerking op de groep dan je zou vermoeden.

De wedstrijd tegen Allgau Comets luidde een historische nederlaag in, die een wedstrijd tegen London Blitz uit 2011 (68-6) in doelsaldo in ieder geval evenaarde. Toch voelden het voor de meeste Cru-leden die ook bij die match in het veld stonden niet als eenzelfde beating.

Offensive lineman AJ Duin legt uit: “Dat is een persoonlijk gevoel. In de wedstrijd tegen London had ik geen enkel moment het gevoel dat ik in controle was over de gebeurtenissen op het veld. Gisteren kwam er een punt dat ik er gewoon plezier in had, zonder focus of kracht te verliezen. We stonden ons mannetje tegen hun defense en konden yards maken. Ik kan eerlijk zeggen dat ik trots ben op mijn prestatie en die van de andere offensive linemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *