Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Einde seizoen voor Dante Fowler

Jacksonville Jaguars’ rookie Dante Fowler Jr. heeft niet lang kunnen genieten van zijn eerste seizoen in de NFL. Sterker, hij ligt er al uit voordat het goed en wel is begonnen. Het eerste uur van het minicamp van Jacksonville was nauwelijks een uur bezig, toen Fowler zijn knie verdraaide. Resultaat: gescheurde kniebanden, einde seizoen.

Fowler liep de blessure op tijdens een 11-tegen-11 drill. Hij stond tegenover tackle Watss Dantzler, die zich nogal schuldig voelt over het voorval. “Ik heb echt geen idee wat er gebeurde. Ik speelde gewoon, sloeg op zijn schouder en hij ging neer. Ik heb geen idee wat er gebeurde. Ik voel me er vreselijk over.” Dantzler ging meteen na het voorval ook naar Fowler om zijn excuses aan te bieden, maar die liet gelijk weten dat het niet zijn schuld was en dat dit nu eenmaal gebeurd bij football.

De derde pick van de afgelopen Draft had zijn contract bij Jacksonville nog niet getekend, maar al wel de zogenoemde ‘injury protection waiver’. Dat contract houdt in dat teams na een blessure op dezelfde wijze zullen onderhandelen over een contract, alsof er niks is gebeurd. Ondertussen liet Fowler via Twitter zijn fans weten dat hij sterker terugkomt. “Dit geeft me tijd om mijn lichaam sterker en groter te maken en ik kom sterker terug dan ooit!”

Fowler volgt in de voetsporen van Carson Palmer, de laatste top-3 pick die tijdens zijn eerste seizoen niet in actie kwam. De laatste prospect bij wie dat gebeurde door een blessure was Ki-Jana Carter in 1995, aldus ESPN.

Bewegend beeld van de blessure vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *