Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tom Brady, Patriots keihard gestraft voor DeflateGate

De NFL laat er geen gras over groeien. De league maakte vandaag bekend dat het de New England Patriots en Tom Brady keihard straft vanwege hun aandeel in DeflateGate. Brady is voor vier wedstrijden geschorst, terwijl de ploeg draftpicks in de 1ste ronde van 2016 en vierde ronde van 2017 verliest. Bovendien krijgt men in Foxborough een boete van $1 miljoen.

Vorige week werd het rapport van Tedd Wells openbaar, waarin staat dat de New England Patriots hoogstwaarschijnlijk hebben gefraudeerd met de speelballen. Hoewel het rapport zwaar bekritiseerd werd, bleek maandag dat de NFL de conclusies 1-op-1 over heeft genomen. Mede daarom is de sterspeler van de Patriots, Tom Brady, voor maar liefst vier wedstrijden aan de kant gezet. Volgens een brief van de NFL zijn eerdere incidenten, waaronder Spygate, ‘meegenomen in het vaststellen van de strafmaat’. Goodell voegde er tevens aan toe: “We beroepen ons op het feit dat we de sport moeten beschermen en tevens op de onafhankelijkheid van het Wells-rapport.” Die onafhankelijk is de afgelopen week al meerdere keren in twijfel getrokken en de integriteit van de NFL heeft de afgelopen jaren, mede dankzij Goodell, al aardig wat deuken opgelopen.

De schorsing van Brady bezorgt Bill Bill Belichick een probleem. De coach heeft twee opties voor de eerste vier wedstrijden van het aankomende seizoen: of hij vertrouwt op back-up Jimmy Garoppolo, of hij haalt een ervaren quarterback binnen om de ploeg te leiden. Een naam die bijvoorbeeld de ronde doet, is die van Michael Vick. Belichick kennende geeft hij het stokje echter aan niemand minder dan Jimmy G. Drew Bledsoe-scenario, iemand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *