Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Was Winston “beschamend” voor FSU?

Bobby Bowden is één van de grootheden als het gaat om football op de Florida State University. De man was van 1976 tot en met 2009 coach van de Seminoles en zijn mening doet er dus toe. Daarom is het opvallend dat Bowden zich recentelijk nogal hard uitliet over Jameis Winston, tegenwoordig quarterback van de Tampa Bay Buccaneers, maar voornamelijk bekend als spelverdeler van diezelfde Seminoles.

In een radio-interview met de Paul Finebaum Show beantwoordde Bowden een vraag over of hij vond dat Winston “beschamend” was voor ‘zijn’ universiteit. Bowden: “Ik denk dat fans en ‘boosters’ eenstemming zijn over het feit dat hij beschamend was voor de universiteit.” Het zijn harde woorden, die via Twitter door Paul Finebaum de wereld werden ingeslingerd. Iedereen die de headline las schrok er ook een beetje van, omdat Winston toch een zeer prominent figuur was en is van FSU.

Hoewel het woord ‘beschamend” fors taalgebruik is, lijkt Bowden het niet zo hard bedoeld te hebben. Hij herhaalt simpelweg het woord uit de vraag en vervolgt erna op iets mildere toon. “Hij won veel wedstrijden, hij is waarschijnlijk een van de beste spelers ooit op FSU, maar hij deed zichzelf pijn buiten het veld. Het goede nieuws is dat hij jong is en daar overheen kan komen. Hij kan de fouten die hij op de universiteit maakte, simpelweg niet meer maken.”

Bowden heeft gewoon gelijk. De acties van Winston buiten het veld om deden FSU meer pijn dan goed. Wat echter tevens belangrijk is, is dat Bowden bij velen bekend staat als een ontzettend aardige en milde man. Voor zijn persoon zijn deze uitspraken keihard te noemen, ook als hij ze enigszins relativeert.

Winston, op zijn beurt, staat niet bekend als een makkelijke jongen. Hij werd al eens gepakt voor het jatten van krabbenpootjes, werd aangeklaagd voor verkrachting en werd geschorst voor nogal grof taalgebruik op campus. Zijn eerste twijfelachtige daad als Buccaneer heeft hij ook al achter de rug. Nadat hij gedraft werd, plaatste hij een foto Twitter van hemzelf met een pet op van de Buccaneers en een grote school met krabbenpoten voor zich. De foto werd niet veel later verwijderd, waarschijnlijk op aandringen van zijn nieuwe ploeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *