Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN lovend over Dutch Junior Lions

De Nederlandse bond AFBN stuurt de internationale footballbond IFAF vandaag een update gestuurd omtrent de Dutch Junior Lions, naar aanleiding van de vierde plaats in het 4Nations kwalificatietoernooi dat afgelopen weekend werd gehouden in Frankrijk. In de update roemt het bondsbestuur de verrichtingen van de U19 spelers en noemt het ‘een grote positieve injectie voor American football jeugd in Nederland’. Eerder vaardigde de bond na de verloren 0-3 interland tegen Servie al een heuse fax uit naar het team om ze een hart onder de riem te steken.

Huub Bos, vanuit het bondsbestuur verantwoordelijk voor de nationale teams, gaf aan: “Als je kijkt naar onze tegenstanders, dan waren dat allemaal landen die al verder in hun ontwikkeling zijn in U19 American football dan Nederland. Servie, bijvoorbeeld, heeft op dat gebied meer dan 300 spelers. Nederland heeft er ongeveer de helft. En die vergelijking loopt nog schever als je naar Italie kijkt. Als je dus naar de wedstrijden kijkt, die je respectievelijk met een fieldgoal en een touchdown verliest, dan heb je niets om je voor te schamen.”

De voorzitter van de AFBN, Lex Roolvink, voegt daar aan toe: “Het voornaamste doel in deze fase van de ontwikkeling van jeugd american football is om spelers een platform te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen als spelers. Wij bieden ze een unieke ervaring om hun land te vertegenwoordigen in een internationale competitie en een platform om te helpen de zichtbaarheid te vergroten. Het toernooi in Pessac heeft deze drie facetten voldaan. We zijn erg trots op wat de jongens hebben bewerkstelligd en we zijn even zo trots op de mensen die hebben geholpen om deze ervaring voor deze jonge atleten te laten slagen. De coaches en de staf en het management hebben ontelbare vrijwilligersuren in dit project gestoken om de spelers een unieke ervaring te geven, die ze de rest van hun leven bij zich zullen dragen.”

Volgens de update aan de IFAF heeft hoofdcoach Marcel Meijerink even vrijaf gekregen. Hij spreekt voor de zomer met de bond af voor een uitgebreide evaluatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *