Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuwe aanvoerder ranglijst AFBN receivers

Aan de top van het receiver klassement in de AFBN Eredivisie ligt de boel helemaal overhoop. Omdat hij voor zijn doen een matige wedstrijd kende tegen Lightning Leiden, zien we Nick da Costa voor het eerst sinds lange tijd niet meer de AFBN Eredivisie aanvoeren. Zijn plek is overgenomen door Alphen Eagles wide out Amir Anches, die 5 ballen voor 117 yards uit de lucht plukte met twee touchdowns. Anches brengt hiermee tot seizoentotaal op 477 yards en 7 touchdown, allebei number one rankings in de AFBN.

Verder is er goed nieuws voor de 010 Trojans. Ondanks dat hij dit seizoen maar 7 receptions heeft in zeven wedstrijden is 010 Trojans receiver Mark van Diepen doorgedrongen tot de top 5 van beste receivers in de AFBN. Het is dan ook zijn gemiddelde van 45.0 yards per catch die elke cornerback enigszins moet verontrusten. Als Van Diepen een bal vangt, dan moet de chaincrew in extra versnelling het veld over. Afgelopen zondag had Van Diepen een breakout game met 4 catches voor 155 yards receiving.

De ontwikkeling van Van Diepen is tevens goed nieuws voor quarterback Leroy ter Haar. Hij is met 448 yards in het seizoen de Top 5 binnengedrongen van beste quarterbacks in deze category. Op die plaats leek hij twee wedstrijden nog geen aanspraak te kunnen maken, .maar met goede uitingen tegen Lightning Leiden (108 yards) en Alphen Eagles (167 yards) laat hij zien dat hij momenteel ‘hot’ is. In de twee laatste games vergaarde hij meer dan 50% van zijn seizoenstotaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *