Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Voorbeschouwing Hilversum Hurricanes-Amsterdam Panthers

In Hilversum staat vandaag een hele interessante wedstrijd op het programma. De Hurricanes kunnen zich voor het eerst in lange tijd weer plaatsen voor de playoffs. Om dit te doen moet er gewonnen worden van de Panthers. Er mag ook worden verloren, als dit maar met minder dan 5 punten gebeurt. De Panthers zijn tot op het bot gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. Mochten zij de laatste drie wedstrijden van het seizoen zegevieren, en deze met 6 of meer punten, dan zitten ze weer in de play offs.

 

De Matchup

De Panthers defense speelt tegen een efficiënte offense van de Hurricanes die weinig fouten maakt. De Panthers zullen dus iets moeten forceren op defense.

De defense van de Hurricanes heeft de laatste weken laten zien de run te kunnen stoppen. Zij mogen vol aan de bak tegen de read option van de Panthers.

 

Spelers om in de gaten te houden

Bij de Hurricanes heeft Jurgen Joseph van zich laten horen. De running back had een breakout game tegen Leiden met 121 yards en verdubbelde hiermee zowat zijn seizoenstotaal. Maar het is natuurlijk Maurice Tielen die de show runt en in Nick da Costa en Daan Bording zijn twee favoriete targets vindt. Tim Beukens heeft inmiddels drie interceptions en ook 15 extra points gemaakt.

Bij de Panthers zijn de ogen gericht op quarterback Sven Janssen. De double threat quarterback leidt de read option game en zal ongetwijfeld een paar keer down field zoeken naar een van zijn receivers.

Voor beide teams misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Wij zien Hilversum vastberaden hun playoff spot veilig stellen in een spannende wedstrijd en winnen met 21-12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *