010 Trojans slordig tegen degradatiekandidaat

Het duel tussen Nijmegen Pirates en 010 Trojans, dat op werd uitgevochten op het veld van de Trojans in Rotterdam Zuid, kan worden omschreven als een wedstrijd waarbij de twee defenses de boventoon voerden . Uiteindelijk ging de overwinning naar de minst zwakke van de twee offensieve teams. Door Cherie Fotografie.

Direct bij aanvang van het eerste kwart verging het de Trojans offense slecht. Nadat drie plays hen onvoldoende terreinwinst hadden opgeleverd, mislukte een poging tot een punt. De punter kreeg geen controle over de bal; de door de wol geverfde Pirates verdediger Sjoerd Elmans verkreeg de fumble en dook met de bal over de eindstreep. Vijf minuten na aanvang zetten de Pirates daarmee 6-0 op het scorebord.

Het was een bittere pil voor de Trojans, die vooraf niet goed konden inschatten hoe het team om zou gaan met de favorietenrol en met het feit dat ze voor het eerst dit seizoen twee weekeinden achter elkaar in actie moesten komen. De twee wedstrijden voorafgaand aan het duel had de aanval de tegenpartij de wil opgelegd met 79 punten en veel yards.

In het vervolg van dit kwart zagen we vooral veel zwak spel van beide aanvallende teams en sterk spel daarentegen van de verdedigers. Beide teams liepen op de running game steeds vast en maakten in de passing game weinig klaar door vele gemiste ballen. Al met al wist de Trojans aanval toch telkens net iets verder op te rukken, waardoor zij tot twee maal toe in de gelegenheid kwamen om field goals te scoren. Christian van de Waart (3) bracht daarmee de stand op gelijke hoogte.

In het tweede kwart kwam er plotseling schot in het spel van de Trojans toen de speersnelle Kevin Wesseling met een punt return de bal naar de endzone van Nijmegen droeg. Christian van de Waart scoorde de PAT, waarmee de score op 13-6 kwam. Sneu voor de ploeg uit Nijmegen was dat in deze fase van de wedstrijd een run van back Stephan Austin voortijdig werd doodgefloten door de refs, waardoor de ploeg uit Gelderland een zekere touchdown werd onthouden.

Na de halftime break zetten de 010 Trojans hun nieuwe aanwinst Richard Konu in. Na een onderschepping leek hij te scoren, maar de run werd teruggefloten door de scheidsrechters. Even later kon hij zijn debuut wel opluisteren met een score. Hij scoorde uiteindelijk de touchdown die Rotterdam op veilige afstand van de gedoodverfde degradant Nijmegen kreeg: 19-6.

Offensive coordinator Wouter van den Boogaard was na afloop van het duel niet tevreden over zijn ploeg: “We hebben nu drie weken voor onze volgende wedstrijd, uit in Nijmegen. Die periode moeten we gebruiken om de fouten van vandaag te analyseren en te werken naar de vorm van de Trojans, zoals zij vorige week in de eerste helft speelden.”