Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL verandert regels omtrent PAT

De zogenaamde point after try (PAT) was in alle seizoenen dat ik NFL-football kijk eigenlijk niets meer dan een formaliteit. Meestal keek ik naar mijn smartphone of maakte ik tripje naar de ijskast en terug tijdens zo een play. Vanaf heden wordt de PAT echter een veel interessantere play.

De eigenaars hebben besloten dat vanaf heden bij een PAT de bal op de 15-yard lijn gelegd zal worden. Zo wordt het voor kickers ineens een pak moeilijker om de bal tussen de uprights te schieten. Bij een 2-point try zal de bal echter op de 2-yard lijn blijven liggen. Deze verandering zou het voor teams met een slechte kicker zeker aantrekkelijker maken om na elke touchdown voor 2 punten te gaan.

Buiten een verandering van de afstand zal vanaf heden de defense ook in staat zijn om te scoren op een PAT. Bij een interception of fumble werd tot op heden de bal nu dood geblazen. Vanaf seizoen 2015 zal de defense bij een interception for touchdown of een fumble recovery for touchdown twee punten toegekend krijgen. Ik kijk er al naar uit om J.J Watt ook op deze manier te zien scoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *