Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spijkenisse Scouts dromen van Super Bowl play

Kunt u zich de ontknoping van de meest recente Super Bowl nog voor de geest halen? Waarbij Seattle Seahawks coach Pete Carroll het vertikte om op de laatste play van de game, binnen de 5-yard lijn van de tegenstander, te lopen met pion Marshawn Lynch? Dezelfde play bezorgt Spijkenisse Scouts een jaar na dato nog steeds nachtmerries.

Vorig jaar besloten de Scouts in de thuiswedstrijd tegen Groningen Giants namelijk wel om op de run te gokken. Het team was met een fantastische pass naar de 1-yard lijn van de Giants toegekropen en had een touchdown op de laatste play nodig voor de winst. De runner werd toen echter gestuffed in het backfield en de Groningers keken opgelucht hoe de white cap hierna de gameball in de lucht stak om het einde van de wedstrijd aan te kondigen.

Spijkenisse kan de play inmiddels wel dromen. Aanstaande zondag ontmoeten de beide teams elkaar weer. Een blik op de ranglijst leert dat de beide ploegen elkaars bloed nog steeds wel kunnen drinken. Groningen leidt Poule A met een 6-0 record. De ploeg heeft 161 punten gescoord en kreeg er slechts 14 tegen. Spijkenisse heeft de leiding in Poule B (4-2 record) en heeft een overwinning nodig om Den Haag Raiders van zich af te schudden. Die laatste play zijn ze in ‘Spijk’ nog niet vergeten. Het zal als een enorme motivator gelden als de beide teams elkaar zondag bestrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *