Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Rams tekenen oorlogsheld

De St. Louis Rams hebben gisteren rookie receiver Daniel Rodriguez getekend na een succesvolle tryout tijdens rookie-minicamp een paar weken geleden. Iets dat pas bijzonder wordt als je weet dat deze Rodriquez een gedecoreerde oorlogsheld is. 

De 27-jarige Rodriguez wordt daarmee de tweede rookie oorlogsheld in de NFC West. Eerder legde de Seahawks longsnapper en Groen Barret Nate Boyre vast. Daniel Rodriguez vertrok direct na high school naar het leger, mede ingegeven na het overlijden van zijn vader. Hij diende 15 maanden in Irak en daarna nog eens 12 maanden in Afghanistan. Tijdens deze tweede uitzending kreeg hij een ‘Purple Heart’ en een ‘Bronze Star Medal with Valor Device’ voor zijn geleverde strijd in de Strijd om Kamdesh (2009) terwijl hijzelf gewond was.

In 2010 zwaaide hij af en koos hij ervoor de college-banken in te gaan om ook verder te komen in American Football. Dit was een belofte die hij deed aan een legerkameraad die later overleed in de strijd. Hij speelde Community College Football en drie seizoen bij de Clemson Tigers. Met 5″8 is Rodriguez niet bepaald groot en bij de Tigers speelde hij ook vooral op special teams. Iets waar hij zich bij de Rams ook op moet richten wil hij uiteindelijk het roster halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *