Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Aanval Amsterdam Crusaders toont veelzijdigheid

Er was geen houden aan voor de Lightning Leiden. De Amsterdam Crusaders waren afgelopen zondag ontketend en stopten pas bij het laatste fluitsignaal: het werd uiteindelijk 0-59. Dat betekende de derde keer op rij dat Leiden op eigen grondgebied 40 punten of meer moest toestaan. Foto: Bob de Calonne.

Voor de Crusaders was het een mooie opsteker, na maanden van wisselvallige aanvallende prestaties. Alles leek zondag bij Amsterdam te klikken. Van de running lanes was al bekend dat ze tegen de povere run defense van Leiden wagenwijd open zouden staan, maar ook de passing game vierde zondag een feestje. Voornamelijk receiver Dylan von Gerhardt wist de secondary van Lightning tot wanhoop te drijven met improvisatieskills en een stel goede handen. De official stats zijn nog niet bij elkaar geraapt, waar het verbaast ons niets als er een 100-yard game uit de bus komt rollen.

De running backs gebruikten het duel om het zelfvertrouwen op te vijzelen. Miguel Castelen en Endy Evenwel streden om de mooiste touchdown en die strijd bleef uiteindelijk onbeslist. Wel won Castelen de battle om de meeste touchdowns en dat in het eigen clubhuis met veel gejuich zijn ontvangen. Castelen lijkt, getuige zijn meest recente prestaties, een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het slotakkoord van de ploeg uit Amsterdam. Kijk zelf maar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *