Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Izegem Tribes eindigen hun seizoen op een positieve noot

Er was deze zondag ook nog een tweede wedstrijd in Puurs. Daarin verloren de Puurs Titans met 44-6 van de herrezen Izegem Tribes. Hoewel ze niet in de Play-offs geraakten sluiten de Tribes zo hun seizoen af met een 4-3 record en een mooie vierde plaats.

De Tribes openden de score toen Carlos Pype de bal onderschepte op zijn eigen 20 yard lijn en bal 80 yards terug liep voor de touchdown. Meteen de tweede week op rij dat Pype dat kunstje opvoert. (2 punt conversie run QB Lucas Vojnar). Het antwoord van de Titans liet niet lang op zich wachten. Nog voor het einde van het eerste quarter scoorde RB Darnnell Kabongo met een 65 yard run. De run voor de 2 punt conversie werd gestopt: 8-6 Tribes. Het zou meteen ook laatste offensieve hoogtepunt voor de Titans zijn. Er werd immers gerust met een 24-6 tussenstand na een 40 yard touchdown pass van Vojnar naar Youri Verstraete (2 punt conversion failed), een safety door DL Jeroen Vanhauwere op Kabongo en een 15 yard touchdown run door QB Vojnar (2 punt run RB Kokousse).

Ook de tweede helft werd door de Izegem Tribes gedomineerd. Vojnar vond TE Davy Rabaey nog voor een 8 yard touchdown pass in het 3de quarter (30-6), waarna een 9 yard touchdown run van Kokouse (+ 2 punt conversie) en 20 yard touchdown pass van Vojnar naar Verstraete (+ 2 punt conversie Vojnar) de score vervolledigden. De Izegem Tribes sluiten hun seizoen positief af met twee zeges op rij en eindigen 2015 met 4 zeges en 3 nederlagen, en dat na een 1-6-1 seizoen in 2014. Ze missen wel net de play-offs, het hoofddoel voor 2016. Puurs Titans (1-5) sluiten volgende week hun seizoen af tegen de Ostend Pirates.

(Jürgen Nijs)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *