Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing: Alphen Eagles – Hilversum Hurricanes

Ook in Alphen staat (zeer waarschijnlijk) een voorproefje van de halve finale op het programma. De  Alphen Eagles ontvangen de Hilversum Hurricanes, die een tweede plek in poule B hebben veilig gesteld. Alphen moet een van de twee resterende games winnen om eerste te worden in Poule A.

De Eagles hebben de laatste drie wedstrijden met een verschil van een score gewonnen. Het gaat allemaal niet meer vanzelfsprekend bij de landskampioen. Beide wedstrijden tegen Arnhem waren spannend en konden “either way” gaan tot aan de slotminuut. In Rotterdam moest een 20-0 achterstand omgebogen worden. Een mooi moment voor de Hurricanes om zichzelf te testen met de tegenstander, waar zij volgende maand weer tegen aan mogen treden. De Canes zijn 3-1 de laatste vier wedstrijden, waaronder een indrukwekkende winstpartij, in overtime, tegen de Crusaders.

De Matchup
Op het veld in Alphen vindt vandaag de “Matchup of the Gunslingers” plaats. Richard Bouthoorn en Maurice Tielen gaan nek aan nek in het passing klassement. Maurice Tielen heeft in 8 wedstrijden voor 1239 yards gegooid. 47% van zijn ballen kwamen aan, dit resulteerde in 13 touchdowns. Ook gooide hij 8 interceptions.

Bouthoorn gooide 1111 yards bij elkaar, maar deed dit in zes wedstrijden. Met een completion percentage van 51% en 13 touchdowns ligt hij heel dichtbij Tielen. Bouthoorn gooide 8 interceptions.

Spelers om in de gaten te houden
Beide quarterbacks hebben hun favoriete target dit seizoen. Voor Tielen is dit Nick da Costa. De wide receiver heeft 39 catches voor 506 yards en 3 touchdowns. Maar ook Daan Bording en Stephan Rasch (samen goed voor 50 catches en 500 yards) zijn namen om in de gaten te houden. Bouthoorn zijn favoriete receiver is Amir Anches. Met 25 catches hengelde hij 477 yards binnen en 7 touchdowns. Dit aantal had al op 10 kunnen staan, ware het niet dat er van twee wedstrijden geen gamefilm is ingeleverd. Ananias Semedo en Romano Vogels (samen goed voor 27 catches en 429 yards) maken het rijtje complete voor de Eagles.

In deze battle of the Arms zien wij Bouthoorn zijn Alphen Eagles de eerste plek in de poule verzekeren. 35-28 Alphen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *