Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing: Lightning Leiden – Amsterdam Panthers

Het enige wat vandaag in Leiden op het spel staat is de eer. Er moeten hele rare dingen gebeuren, wil Leiden degraderen (Nijmegen moet beide wedstrijden winnen). Ook moet Leiden met een monsterscore winnen van de Panthers (eerste wedstrijd was 32-3) om hen voorbij te gaan in de stand. Ook de Panthers hebben niks meer om voor te spelen, dus deze wedstrijd heeft niet meer spanning dan de wedstrijd zelf.Beide teams kunnen dus ontspannen spelen en dat zijn vaak de leukste wedstrijden.

De Matchup
Lightning gaat vandaag een lastige dag krijgen. De Panthers defense had een career day tegen de Hurricanes en willen dit kunstje graag nog een keer doen. Twee interceptions en een fumble werden vorige wedstrijd gereturned voor een touchdown. Dit zegt veel over de dynamische defense van de Panthers, die vol zit met atleten. Lighning is dus gewaarschuwd. Waar Leiden hoop uit kan halen, is dat de offense van de Panthers niet veel voor elkaar krijgt.Spelers om in de gaten te houden
Alle running backs van Leiden raakten in de vorige wedstrijd geblesseerd. Zij konden zich aansluiten bij een rijtje linemen. Dus de grote vraag is of Glenn van Gorcum, Kurt Barbaros en Serge le-Clerq terug zullen zijn vandaag. Receiver Wim Hoekstra is in ieder geval weer van de partij.

Bij de Panthers zijn de ogen gericht op Tim Breedijk, Jeffrey Juurlink en Roy Macnack. Kunnen zij het kunstje van vorige week overdoen? En is Sven Janssen weer terug op quarterback? Vanmiddag krijgen we alle antwoorden.

Voorspelling
De verdediging van de Amsterdam Panthers zal vandaag een onderscheidende rol spelen in de overwinning. Leiden heeft niet laten zien het aantal turnovers te kunnen minimaliseren en in de geslepen messen van Amsterdam lopen: 6-20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *