Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ostend Pirates kampioen bij U16

Op de laatste speeldag van het U16 kampioenschap stonden nog twee wedstrijden op het programma. In de eerste daarvan wonnen de Brussel Bulls overtuigend met 34-6 van de Puurs Titans, waardoor de Pirates moesten winnen van de Brussels Tigers om de competitie als eerste af te sluiten.

Oostende wist uitstekend met die druk om te gaan, want het scoorde al meteen bij de eerste play. Thibault Ghesquiere kreeg de bal op zijn eigen 20 yard-lijn en liep meteen naar de eindzone van de tegenstander. Ook de twee punt conversie werd succesvol omgezet: 8-0. Daarna namen de defenses het over waardoor er niet meer gescoord werd in het eerste quarter.

In het tweede quarter werd die lijn doorgetrokken en was het de verdediging van Oostende die tot twee keer toe scoorde. Eerst met een fumble recovery return door Yannick Delaey die met een run ook voor de 2 extra punten zorgde, waarna Sen Ryckier dat kunstje bij de volgende aanval van de Tigers nog eens overdeed, met uitzondering van de 2 punt conversie waarop hij gestopt werd. 22-0

Nog voor de rust slaagden de Tigers er in om tegen te scoren, ook al leek de aanval aanvankelijk nergens heen te gaan toen de quarterback op 1st down getackeld werd op de eigen 5 yard-lijn. Jean-Paul “Gaultier” gaf de Oostendse verdedigers echter het nakijken bij de 2de poging en werd pas na een run van 50 yards buiten de lijnen geduwd. Drie plays later scoorde Aymeric Godart met een run en zorgde Jean-Paul voor de 22-8.

De Tigers verrasten aan het begin van de tweede helft met een opstelling waarbij 4 spelers zich helemaal rechts opstelden en de quarterback , een running back en de center zich centraal opstelden. JéPé ging er als een speer vandoor en werd door Yannick Delaey pas 45 yards later getackeld. Mike Doolaghe zorgde meteen daarna voor de 22-14 (2 punt conversie faalde).

Een comeback leek in de maak, maar het werd eerder een wake-up call voor de Pirates die nog in het derde quarter de wedstrijd beslisten met 20 yard en 35 yard TD-runs van Dylan Saenen. Met daar bovenop nog één 2 punt conversie van Yannick Delaey werd de 36-14 eindstand vastgelegd. Ostend Pirates die het seizoen als enige ongeslagen afsluiten zijn dan ook de verdiende kampioen. (Jürgen Nijs)

Eindstand U 16:
Ostend Pirates 3-0
Brussels Bulls 2-1
Puurs Titans 1-2
Brussels Tigers 0-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *