Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cru wint generale repetitie tegen Arnhem Falcons

Zondag stond het duel tussen de Amsterdam Crusaders en de Arnhem Falcons op het programma in 020. De vraag vooraf was er er vol gespeeld zou worden of dat beide teams de handrem erop zouden gooien, aangezien beide ploegen elkaar in de playoffs weer ontmoeten (foto: Bodeca).

Op basis van de opstellingen leek de eerste stelling juist. Bij de Crusaders werden veel spelers preventief aan de kant gehouden, waaronder Claudio Bartolozzi, Ingram Sarpong, Raphael Ronde en Revelinho Graanoogst. Miguel Castelen werd vanaf de rust aan de kant gehouden met een kleine blessure. Ook bij Arnhem miste men op het eerste gezicht een aantal linemen.

Ondanks dat beide partijen niet met de beste selectie op het veld stonden hadden de Arnhemmers moeite met de tempoversnelling van de Crusaders. Al na de tweede drive is het raak. Niet gehinderd door de regen weet Joey Kraan met een 9 yards pass Nick van Ast in de endzone te vinden, 6-0 Amsterdam.

In de daar opvolgende drive zien we Arnhem een goede runningdrive lopen die echter niet verder reikt dan de redzone. Op third en long weet de Falcons QB echter toch met een 20 yards TD pass zijn receiver in de endzone te vinden. Ook Arnhem mist de PAT wat de stand in het eerste kwartier op 6-6 brengt.

De volgende drive die Amsterdam op de mat legt is exemplarisch voor het nieuwe hoge tempo en de bloedvorm van spelverdeler Kraan. Eerst gooit hij een 40 yard completion op Frank van Berkum, gevolgd door een prachtige TD pass op Jasper Nijland die uiteindelijk via een Amsterdams mazzeltje in de handen van Dylan von Gerhardt beland. 12-06 en met een goede pass van Kraan op Melvin Maasdamme voor een two point PAT brengt dat de score naar 14-6.

Na een Arnhemse turnover weet Endy Evenwel vier verdedigers op het verkeerde been te zetten, alvorens soeverein de endzone in te lopen, 20-06. Evenwel verving Castelen adequaat en kwam voor het eerst sinds zijn 213-yard performance tegen Lightning Leiden (1 maart) weer eens aan de 100 yards. Met een 5,7 gemiddelde was hij de eerste 100-yard rusher die de Falcons dit seizoen moesten toelaten.

Na rust weet de Cru aanval nog een keer de endzone te vinden. Een solide drive die zich voornamelijk door de lucht afspeelt, wordt verzilverd met een pass op Jasper Nijland voor 16 yards en een TD. Dit brengt met de goed gevangen 2 point PAT op Van Berkum de stand op 28-06. De wedstrijd is gelopen. In de laatste vijf minuten weten de Falcons nog eenmaal te scoren via een schitterende 62-yard pass van Hobbelink op Jermaine Ramsey. Dit brengt de eindstand op 28-12 in het voordeel van de Amsterdammers.

Ook al stond er weinig op het spel, liet de wedstrijd zien dat de Crusaders erg eenvoudig naar een hogere versnelling schakelen. Dat spelverdeler Kraan in een bloedvorm verkeert (12-20-221-3-0) geeft offensive coördinator Mendonca meer slagkracht en mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is receiver Dylan von Gerhardt, die voor de tweede keer op rij een goede game kende (5-77-1).

In ieder geval mag het duidelijk zijn dat de Crusaders in deze vorm een grote kandidaat zijn om de Tulip Bowl te spelen.

 

AMSTERDAM CRUSADERS – ARNHEM FALCONS 31 MAY 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *