Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwingen AFBN Eredivisie: Week 10

De kaarten zijn geschud. Het seizoen is zo goed als gespeeld. De playoff teams zijn bekend. De laatste ronde in de AFBN Eredivisie is slechts een formaliteit. De grote vraag dit weekend is dan ook welke strategie de vier playoff teams gaan voeren. Spelers sparen en rusten of ritme houden? Dat zijn afwegingen die de vier head coaches moeten maken. De volgende wedstrijden staan op het programma:

Hilversum Hurricanes – Nijmegen Pirates

Zaterdag vind in Hilversum de jaarlijkse All American Day plaats. Het seizoen wordt in stijl afgesloten met Amerikaans eten, muziek en football. De Hurricanes bereiden zich voor op hun playoff wedstrijd tegen Alphen Eagles. Hun sparringpartner is Nijmegen Pirates. De Hurricanes zullen weinig moeite hebben met de Pirates. De Pirates hebben dit seizoen niet kunnen laten zien dat zij thuishoren in de Eredivisie. Met nul gewonnen wedstrijden staan zij laatste en zijn de voornaamste degradatiekandidaat.

Verwacht mag dan ook worden dat de All American Day vooral eenrichtingsverkeer zal worden richting de endzone van Nijmegen. Een forse overwinning zal de Hurricanes vertrouwen geven voor de halve finale tegen de Eagles. 35-6 Hilversum

Amsterdam Crusaders – Amsterdam Panthers

Homecoming game 2015: The Millennial edition. Zo luidt de uitnodiging voor de laatste thuis wedstrijd van de Crusaders. De traditionele Homecoming wedstrijd staat dit jaar in het teken van de succesvolle teams uit de 2000’s. Op deze manier proberen de Crusaders hun team te inspireren om weer eens de Tulip Bowl omhoog te mogen houden aan het einde van het seizoen. De laatste weken is het team in vorm en het vertrouwen lijkt er te zijn. De Derby tegen de Panthers kan hier nog een schepje bovenop doen. Maar wat als de Panthers, die ook gemotiveerd zijn om tegen hun stadsgenoot te pieken, deze wedstrijd winnen? De wedstrijden tussen de twee Amsterdamse teams zijn altijd vol spanning en sensatie. Het wordt een verrukkelijke middag in Sloten. Bezoekers kunnen voor 2,50 (betalen aan de poort) genieten van rivalry football en lekker eten en drinken.

Cijfers, statistieken en scenarios zijn hier niet belangrijk. Alleen de onderlinge rivaliteit en bragging rights. De Amsterdamse eer staat op het spel. De Cru wint, met 1 score verschil.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *